От днес потребителите на CoinList могат да монтират tBTC директно от своите BTC портфейли.

Oleg Bolgarin
3 min readDec 27, 2020

(original name: Introducing tBTC Minting on CoinList: A Trustless Approach to Bitcoin Bridges)

От днес потребителите на CoinList могат да монтират tBTC директно от своите BTC портфейли.

tBTC, проект с отворен код от Keep, Summa и Cross-Chain Group, свързва между биткойн и Ethereum по недоверен начин. Позволявайки на потребителите да обменят BTC за TBTC, напълно подкрепен от биткойн ERC-20 маркер, обвързан с цената на биткойн, tBTC позволява дълбоката ликвидност и големи обеми на биткойн да бъдат инжектирани в приложенията DeFi.

Откакто обявихме първоначалната си подкрепа за коване на увити биткойни (wBTC) през април, видяхме експлозивен растеж на биткойни, заключени в DeFi. Към 13 декември в DeFi са заключени общо 154 000 BTC, или 14,64 милиарда долара, 15% от които (2,2 милиарда долара) са заключени в wBTC.

Източник: DeFi Pulse
Източник: DeFi Pulse
Неверен подход към биткойн мостовете
Подобно на wBTC, tBTC позволява на потребителите да секат (или обменят) биткойн за „увит“ жетон, фиксиран към стойността на оригиналната монета. Полученият токен ERC-20 може да се използва на платформи DeFi за отключване на кредитирането на Compound и MakerDAO или ферма за добив с мемо-жетони с висока доходност. Това, което отличава tBTC от конкурентите му, обаче е липсата на попечители на трети страни като част от неговия децентрализиран дизайн.

Всеки токен на tBTC е напълно подкрепен и съчетан с 1 BTC, държан в резерв. Потребителите могат да конвертират tBTC в BTC и обратно, без посредник, необходим за излизане. За разлика от wBTC, tBTC е без доверие, използвайки произволен маяк, за да избере „подписващите“, които държат биткойн и поставят обезпечение, за да гарантират, че няма да се държат лошо.

Осъществено от слой за поверителност на Keep Network, tBTC използва „keep“ — или извън веригата контейнери за лични данни — за да осигури дълбока интерактивност с частни данни. Keep Network се задвижва от притежателите на токени KEEP — всички, които отговарят за управлението на попечителството върху tBTC по недоверен начин.

Стартирал през септември 2020 г., tBTC е преминал през три одита от ConsenSys, Trail of Bits и Сергей Делгадо. Проектът също така използва защитата на потребителските средства чрез Nexus Mutual, за да гарантира, че средствата са защитени от проблеми със солидността на Ethereum.

Mint направо от вашия портфейл CoinList

В CoinList потребителите могат незабавно да конвертират BTC за TBTC и обратно, директно чрез вашия портфейл. Ето как работи:

  1. Влезте в акаунта си в CoinList
  2. Депозирайте или купете биткойн — Можете да депозирате и съхранявате биткойни в CoinList безплатно. Или депозирайте щатски долари или криптовалути като USDT, USDC, ETH, LINK, FIL, UNI, MKR и други, след което търгувайте за биткойни.
  3. Mint TBTC направо от вашия BTC портфейл — След като биткойнът е в портфейла ви CoinList, можете незабавно да го ковите, за да създадете TBTC. Просто натиснете оранжевия бутон “Wrap” в портфейла си BTC.

Крипто индустрията отдавна отчаяно иска да внесе повече функционалност в биткойн, без да жертва основните си свойства на цензурна съпротива и безверие. Изглежда, че tBTC е направил точно това, отключвайки цял нов набор от добре капитализирани потребители за DeFi.

Незабавно изковайте TBTC и отключете децентрализирано финансиране от вашия портфейл

CoinList — https://coinlist.co/asset/tbtc

Правно известие

Тази публикация в блога се разпространява от Amalgamated Token Services Inc., dba “CoinList” или от едно от нейните дъщерни дружества. Тази публикация в блога и използването на уебсайта CoinList е предмет на определени разкрития, ограничения и рискове, достъпни тук.

--

--

Oleg Bolgarin
0 Followers

Hello! i'm writing articles with deep analysis of cryptocurrency world